Om ridleden

 

Ett naturligt äventyr!

 

Närmare 40 mil av slingrande vägar genom det vackra Södermanland. Rid, åk häst och vagn, vandra eller cykla - det finns många sätt att ta sig fram på vår ridled.

 

Du tar dig fram i din egen takt så långt du vill och orkar.Övernattar gör du och hästen hos någon av våra värdfamiljer. Där får hästen mat och plats i stall eller hage och du själv kost och logi.

 

Varje etapp är mellan 15 och 40 km lång. Hos värdfamiljerna kan du välja vilken servicenivå du vill ha, från det allra enklaste till helpension.

 

Ridled Sörmland passar lika bra för cowboyen, som nöjer sig med sadeln som huvudkudde och en falukorv i sadelväskan, som för lyxliraren, som vill att långritten/turen ska vara flärdfull också.

 

Kombinera hur du vill! Vill inte hela familjen vara ute på leden, låt delar av familjen göra något annat till exempel besöka Parken Zoo, hälsa på hos Pettson & Findus på Julita Gård eller stenåldersbyn Vrå. Har någon i familjen golf som sitt stora intresse? I så fall finns det flera anläggningar på behagligt avstånd att erbjuda. På kvällen strålar ni samman på någon av våra värdgårdar, äter god mat och berättar för varandra om dagens händelser.

 

Nedan ser ni en översiktskarta över ridleden som är markerad med lila. Det går att göra många olika varianter mellan värdgårdarna för att få den ridlängd ni önskar under er dagsetapp. Välkomna!

Julita Gård

BodaHill ¤

  • Hägerbo

Fimta gård

Sträckornas längd

 

 

Hjälmsäter - Hägerbo 15 km

 

Hägerbo- Tolfta 22 eller 27km

 

Fimta - Tolfta 16, 24 el 39 km

 

Fimta - Hjälmsätter 16 km

 

Tolfta -Hjälmsäter 15 el 22 km

 

Hjälmsäter - Hägerbo 15 km

 

Hjälmsäter-Dahls gård 30 km

 

Hägerbo-Dahls gård 15 el 30 km

 

Boda Hill- Julita Gård

 

Boda Hill- Dahls gård

 

 

 

© Ridled Sörmland 2017 - info@ridleden.se