Uthyrning

Uthyrning


För er som inte har egen häst kan vi erbjuda hyrhästar för ridning på egen hand efter vår utmärkta led.

De flesta hästarna är islandshästar men vi har även en Irish cob.

Ovan presenterar vi några av våra hästar som går på leden, ( klicka på deras namn ovanför bilden) för att ni ska ha lättare att kunna välja vilken häst som passar just er eller så ringer ni till oss så hjälper vi er gärna att föreslå en häst som passar efter era önskemål.


När vi valt våra ridledshästar så har vi lagt största vikt i att det ska vara en trevlig och trygg turhäst som ni hyr av oss för allas trivsel och säkerhet.

Vi har även tagit hänsyn till att det skall finnas hästar som både passar lite midre vana ryttare samt även för de ryttare som har god ridvana.

Våra hästar hyrs ut till promenadridning med lugnt tempo i alla gångarter. När man hyr en häst av oss är det viktigt att tänka på att ta det lugnt och anpassa ridningen till underlaget och till den tänkta dagsetappen. En härlig lugn och mysig tur där ni blir ett med hästen och den fantastiska naturen Sörmland erbjuder. Hyrhästarna hyrs ut till ett ridpass per dag.


Vi tänker mycket på säkerheten, alla våra stigbyglar har säkerhetskorgar vilket innebär att man inte kan glida in i stigbygeln och fasna.

Ridhjälm får ni låna om ni inte har egen.

Hästarna är försäkrade både för veterinärvård och livförsäkring.

Alla hästar är utrustade med en packväska med två fickor som är ca 25x20x7 där ni kan packa det som ni behöver under er dagsetapp.
Hyra häst: 650kr/dag

Exkl kost och logiHyra Cyckel

100:-/ dag + ev transport

Vid frågor eller bokning kontakta:

Katrin Jägerup

Tel 070-765 38 46

bokning@ridleden.se© Ridled Sörmland 2019 - bokning@ridleden.se